Audi beslist dit jaar over opvolger A1

Gergard Schneider in de Brusselse Audi-fabriek (foto Laurie Dieffembacq) ©Laurie Dieffembacq

De Duitse luxewagenbouwer Audi neemt dit jaar een beslissing over de productie van de opvolger van het model A1. De Brusselse fabriek, waar dit model nu exclusief van de band rolt, maakt zich op om het contract binnen te halen.

Nadat Audi de fabriek in Vorst van moederbedrijf Volkswagen overnam bouwen een 2.500 werknemers er de stadswagen A1. Dat model is nu 3 jaar oud en zit aan zowat de helft van de geplande levenscyclus.

Met 120.000 verkochte exemplaren per jaar is de A1 uitgegroeid tot een vaste waarde in het Audi-gamma. Dat Audi ergens rond 2016-2017 met een nieuwe A1 op de proppen komt, is zo goed als zeker. De enige vraag is waar dat model gebouwd zal worden. Het Audi-hoofdkantoor in Ingolstadt hakt dit jaar de knopen door, verwacht fabrieksdirecteur Gerhard Schneider in een interview met De Tijd.

De Brusselse fabriek zal zich officieel kandidaat stellen voor de opvolger. 'Audi Brussels heeft bewezen dat het een betrouwbare fabriek is', zegt Schneider. De groep scoort hoog op kwaliteit en het afleveren op tijd.

Maar de hoge loonkosten en de indexatie spelen België parten. 'Die steeds stijgende lonen kunnen we enkel opvangen door hogere productiviteit' , zegt Schneider.

Lees morgen in De Tijd het volledige interview met Gerhard Schneider

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud