Audi Brussels herstart woensdag productie

Audi bouwt de elektrische e-tron in Vorst.

De productie in de fabriek van de Duitse luxewagenbouwer Audi in Vorst, die sinds donderdag nagenoeg stilligt door een probleem met de aanlevering van onderdelen, wordt woensdag hervat.

Dat is maandag vernomen van de woordvoerder van de fabriek.

Voor de werknemers werd overgeschakeld op economische werkloosheid op de dagen dat de productie stillag. De woordvoerder van de fabriek wil niet kwijt voor welke onderdelen het probleem zich stelt of welke leverancier verantwoordelijk is. Eerder was al sprake van een tekort aan onderdelen voor de batterijen, maar daar zou het nu niet om gaan. Het lijkt erop dat andere onderdelen ontbreken.

Een interne bron stelt dat stilaan ook hinder ontstaat doordat de toestroom van onderdelen uit China vermindert door het coronavirus. Zo zou er een tekort zijn aan achterlichten en zonnekleppen voor de e-tron. Maar volgens de woordvoerder van de fabriek hebben de probleem niets met het coronavirus te maken. 

Interim

De fabriek in Brussel kent al langer moeilijkheden. In januari raakt bekend dat de directie de contracten van 145 interim-medewerkers wil beëindigen en enkele dagen van economische werkloosheid wilde invoeren. De maatregel was het gevolg van het terugschroeven van de productie. Audi Brussel wil in het eerste trimester 4.100 à 5.700 voertuigen minder bouwen dan verwacht. Daardoor vallen 16 werkdagen weg.

Volgens de vakbonden zijn er twee redenen voor de gedaalde productie. Enerzijds stokt de aanvoer van batterijcellen van de Koreaanse toeleverancier LG Chem opnieuw. Anderzijds zou de verkoop van het 'Einstiegsmodell' (instapmodel) van de elektrische e-tron tegenvallen. Dat model raakt 100 kilometer minder ver dan de 'echte' e-tron, die wel de verhoopte verkoopvolumes haalt. Bij Audi Brussel werken bijna 3.000 mensen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud