Audi Brussels kanshebber voor Tesla-killer

©REUTERS

De Duitse luxewagenbouwer Audi gaat met een elektrische terreinwagen de concurrentie aan tegen het Amerikaanse Tesla. De Brusselse Audi-fabriek is een grote kanshebber voor de productie van dat model.

Veel wil Audi over het model niet vrijgeven. Op de aandeelhoudersvergadering liet CEO Rupert Stadler enkel vallen dat het om een model in het 'upper-mid segment' gaat. Volgens eerdere uitlatingen van managers werkt Audi aan een elektrische auto met een bereik van zo'n 500 kilometer. In de pers wordt gespeculeerd op een variant van de terreinwagen Q6, die Q6 e-tron zou heten.

Met zo'n model zou Audi rechtstreeks de concurrentie aangaan tegen Tesla. Die Californische, populaire fabrikant van elektrische auto's zou nog dit jaar, ergens tussen juli en september, zijn langverwachte terreinwagen Model X op de markt brengen.

Over de fabriek waar de Model X-killer van de band zal rollen, is nog niets bekend, maar de Brusselse Audi-fabriek komt in beeld voor het model. Alle puzzelstukjes vallen mooi in elkaar. Het huidige model, Audi's kleinste exemplaar A1, loopt rond 2017 ten einde, perfect in lijn met het moment waarop de elektrische SUV op de markt komt.

Brussel kreeg beloftes over een nieuw model, maar het is officieel nog niet uitgemaakt of dat de volgende versie van de A1 wordt, een ander Audi-model of een compleet nieuwe auto. De vakbonden lieten onlangs weten dat de nieuwe generatie van de A1 niet meer in Brussel gemaakt zou worden. De productie verhuist hoogstwaarschijnlijk naar een Spaanse fabriek van de moedergroep Volkswagen.

Bij Audi is er al jaren radiostilte over de toekomstopties van de Brusselse fabriek. 'Er is al een paar keer gezegd dat er een opvolger komt voor de huidige generatie A1. Maar welk model dat wordt, is nog niet beslist', herhaalt Jurgen Thysmans, woordvoerder van Audi Brussels, de officiële lijn. Hij zegt dat er nu gefocust wordt op de huidige productie.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud