'Audi Brussels krijgt grote e-SUV als nieuw model'

De huidige e-tron moet tegen 2026 worden vervangen door een nieuw model. ©AUDI AG

De fabriek van Audi Brussels heeft naar alle waarschijnlijkheid ook een toekomst na 2026. Volgens Duitse vakpers krijgt de vestiging in Vorst de productie van een nieuwe sportieve elektrische SUV toegewezen.

De Q8 e-tron, dat wordt het nieuwe model dat in de Audi-fabriek in Brussel zal worden gebouwd. Dat schrijft althans het Duitse vakblad Automobilwoche op basis van bronnen bij het concern. De finale beslissing zou in november vallen. De woordvoerder van Audi Brussels, Peter D'Hoore, zegt 'niet te willen reageren op speculaties'.

Momenteel wordt bij Audi Brussels nog de Audi e-tron gebouwd. Dat model bestaat sinds 2018 en krijgt in 2023 nog een laatste update, waarna de productie drie jaar later stopt. 

De huidige Audi Q8 is enkel met een verbrandingmotor leverbaar. ©Audi

Vanaf 2026 zou in de Brusselse fabriek dan de Q8 e-tron, waarschijnlijk een nog iets grotere SUV dan de e-tron, van de band rollen, zegt Automobilwoche. Als dat bevestigd wordt, is de toekomst van de fabriek voor een aantal extra jaren verzekerd.

In maart had Peter Kössler, die bij Audi verantwoordelijk is voor productie en logistiek, al gezegd dat Brussel een opvolger zou krijgen. 'De fabriek in Brussel is belangrijk voor ons en een wezenlijk onderdeel van ons productienet', klonk het toen. 'De e-tron heeft vandaag een derde van zijn looptijd achter zich en we bekijken wat er nadien gebeurt. Er zal een opvolger komen. Voor meer info is het vandaag echter nog te vroeg.'

De Belgische Audi-fabriek greep eind vorig jaar naast het elektrische topmodel Landjet. Dat zal vanaf 2024 gebouwd worden in Hannover.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud