Audi moet 'Brusselse' e-tron terugroepen

De Audi e-tron is het antwoord van Volkswagen op Tesla. ©EPA

De Duitse autobouwer Audi roept in de Verenigde Staten 1.644 exemplaren van zijn e-tron terug. Dat is de volledig elektrische SUV die in de Brusselse Audi-fabriek wordt geassembleerd.

Volgens Audi is er door een probleem in de afdichting een risico dat er water in het batterijcompartiment komt. Dat zou kunnen leiden tot kortsluiting en brand.

Er zijn nog geen dergelijke gevallen bekend, maar toch moeten alle wagens die gebouwd zijn sinds de productiestart in september 2018 en midden maart 2019 terug naar de dealer. Omdat de herstelling tot augustus kan duren krijgen de Amerikaanse eigenaars van een e-tron gedurende die periode een vervangwagen en een kaart met 800 dollar ter compensatie. 

België

Voorlopig werden enkel in de VS auto's naar de garages teruggeroepen. Maar omdat er de modellen ook in andere landen werden verkocht, ligt het voor de hand dat er ook elders terugroepacties komen de volgende dagen.

In ons land maakt D'Ieteren zich op om een 200-tal wagens terug te roepen. Eigenaars mogen met de auto blijven rijden, tenzij er een waarschuwing verschijnt op het dashboard. Ze zullen ook een brief krijgen met uitnodiging voor de recall en waarin ook een duidelijke verwijzing zal staan naar het waarschuwingsteken. De terugroepactie zal in augustus van start gaan.

De Brusselse Audi-fabriek in Vorst ©Abdruck fuer Pressezwecke honora

De terugroepactie is slecht nieuws voor Audi en het felgeplaagde moederconcern Volkswagen, dat met de e-tron een aanval had ingezet op het Amerikaanse Tesla. Het is ook geen meevaller voor de Belgische fabriek, die al af te rekenen kreeg met kritiek uit Duitsland. Gelukkig voor Brussel is het euvel geen design- of assemblagefout. Het onderdeel dat vervangen moet worden werd geleverd door een derde partij en voldeed niet aan de specificaties.

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud