Audi-topman belooft Brusselse fabriek opvolger voor e-tron

Ook de opvolger van de Audi e-tron zal in Vorst worden gebouwd. ©AUDI AG

De fabriek van Audi in Vorst - die momenteel de volledig elektrische Audi e-tron bouwt - zal een opvolger voor dat model toegewezen krijgen.

Welk model de e-tron in de Brusselse fabriek opvolgt, is nog niet beslist. Voorlopig blijft het bij de aankondiging van Audi-topman Markus Duesmann dat het voor Vorst niet stopt met de e-tron.

Brussel zal auto's blijven produceren.
Markus Duesmann
CEO Audi

'De e-tron heeft zowat een derde van zijn looptijd achter zich, en in een volgende planningsronde zullen we vastleggen welke auto het model zal opvolgen', zegt Duesmann in een interview met Business Insider. 'Maar een opvolger komt er.'

Een dergelijke toezegging is goed nieuws voor Brussel en biedt de fabriek weer zekerheid voor de komende jaren. Op de uitdrukkelijke vraag of de fabriek in Brussel een toekomst heeft, antwoordt de CEO in Business Insider: 'Vanzelfsprekend.' 'Brussel zal auto's blijven produceren', klinkt het nog stellig.

60%
aandeel elektrische audi's
De Duitse autobouwer verwacht dat tegen 2030 tot 60 procent van alle in Europa verkochte nieuwe Audi's volledig elektrisch zal zijn.

De topman geeft voorts mee dat Audi stevig inzet op elektrische wagens. De autobouwer verwacht dat tegen 2030 tot 60 procent van alle in Europa verkochte nieuwe Audi's volledig elektrisch zal zijn.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud