Advertentie

'Autosalon gaat alsnog door'

©EPA

Volgens bronnen zeer dicht bij het dossier is het Autosalon 2022 gered en gaat het alsnog door van 14 tot en met 23 januari.

Merken hebben tot vrijdagmiddag 13 uur de tijd om hun deelname aan het Autosalon van 2022 te bevestigen. Pas dan beslist autosectorfederatie Febiac definitief of er in januari een Autosalon zal zijn.

Maar donderdagavond lijkt het 99e Autosalon na een week van existentiële twijfel dan toch georganiseerd te kunnen worden. Als een traditioneel Autosalon, zoals dat de voorbije jaren steevast 400.000 tot 500.000 bezoekers trok. Het is daarmee de grootste beurs van het land.

Alle ogen waren de afgelopen dagen gericht op de merken uit de Stellantis-groep: Fiat, Peugeot, Citroën, Opel, DS, Jeep, Alfa Romeo en Maserati. Die twijfelden lang over hun deelname, zeker nadat D'Ieteren had laten verstaan volgend jaar zijn kat te sturen Dat gold in de sector als een mokerslag voor het Salon. D'Ieteren is invoerder van de merken uit de Volkswagen-groep (VW, Audi, Skoda, Seat, Porsche, Bentley, Lamborghini) en de grootste autoverkoper van het land. De D'Ieteren-merken waren de voorbije jaren goed voor twee volledige Heizel-paleishallen.

'Febiac zal meer informatie verstrekken', klonk het donderdag bij een woordvoerder van Stellantis. Elders in de sector was te horen dat de Stellantis uiteindelijk toch zal deelnemen aan het Autosalon. Dat zou voor de meeste andere merken voldoende zijn om hun deelname vrijdag ook toe te zeggen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud