Advertentie

Autoverhuurder Hertz plaatst recordbestelling van 100.000 Tesla's

Hertz kreeg rake klappen tijdens de coronacrisis. ©BELGA

Om zijn vloot te elektrificeren koopt de autoverhuurder Hertz 100.000 Tesla's. Nooit plaatste een individuele speler een grotere bestelling van elektrische wagens.

Hertz Global Holdings voegt de komende 14 maanden 100.000 Tesla's toe aan zijn vloot, meldt het persagentschap Bloomberg. Hertz-klanten in Europa en de VS zouden vanaf begin november een Tesla kunnen huren. Om de wagens op te laden kunnen ze een beroep doen op het Tesla-netwerk, al zou Hertz ook aan eigen laadapparatuur werken.

+7%
Op de Nasdaq gaat het Tesla-aandeel tot bijna 7 procent hoger.

Volgens bronnen aan Bloomberg zou de deal Tesla 4,2 miljard dollar aan inkomsten opleveren. Het gaat om de grootste individuele bestelling van elektrische wagens ooit. Hertz zou volgens Bloomberg amper korting krijgen voor de 100.000 exemplaren van de Model 3 van Tesla. Op de Nasdaq noteert het Tesla-aandeel voorbeurs 4,3 procent hoger.

Met de aankoop zetten de nieuwe eigenaars van Hertz, een groep investeerders waaronder Knighthead Capital Management, Certares Opportunities en Apollo Capital Management, volop in op de elektrificatie van het wagenpark. Wereldwijd rijden zo'n half miljoen Hertz-wagens en -vrachtwagens rond. Geen van beide partijen wil de deal bevestigen.

Gerechtelijk akkoord

Hertz heeft sinds het uitbreken van de pandemie een opmerkelijk parcours achter de rug. De implosie van de vraag door het opdrogen van de reissector stortte de 102-jaar oude autoverhuurder in financiële moeilijkheden. In mei 2020 vroeg Hertz het gerechtelijk akkoord aan om niet onder de schulden te bezwijken. Een reeks investeerders nam Hertz over voor 6 miljard dollar.

Maar omdat in de VS het vakantieverkeer vrij snel hervatte en verhuurfirma's hun vloot stevig terugdrongen, ontstond een schaarste op de markt van huurwagens. In het tweede kwartaal van 2021 haalde Hertz dankzij die dubbele opsteker 1,64 miljard dollar omzet op de Amerikaanse thuismarkt. Het nettoverlies werd teruggedrongen van 847 naar 168 miljoen dollar.

Hertz plant een snelle terugkeer naar de beurs. Het aandeel Hertz werd in oktober 2020 geschrapt van de New York Stock Exchange. Volgens Bloomberg zou Hertz binnenkort voor 100 miljoen dollar aandelen naar de Nasdaq brengen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud