Autoverkoop stort verder in

Volvo Cars in Gent, foto Bert Van Den Broucke

De daling van de registratie van nieuwe voertuigen in ons land is in augustus nog erger geworden. Dat blijkt uit de cijfers van Febiac, de federatie van de sector.

Vorige maand werden in België nog maar 31.256 personenwagens ingeschreven, dat is een daling met 17,3 procent. Die achteruitgang is veel scherper dan de gecumuleerde cijfers van de eerste acht maanden. In die periode werden 353.073 auto's geregistreerd en dat is een vermindering met 'slechts' 11,5 procent.

Eenzelfde fenomeen doet zich voor bij de vrachtwagens, de opleggers en de aanhangwagens waar de daling in augustus merkbaar groter was dan over de eerste acht maanden. Enkel bij de bestelwagens en de motorfietsen was het verlies vorige maand kleiner dan het gecumuleerde dit jaar.

Na een stabilisering van de markt in juni en een groei in juli, kende de markt dus een scherpe terugval. Volgens Febiac zijn de belangrijkste redenen voor die daling het stopzetten van de federale korting op factuur voor groene auto's en het huidige economische klimaat. Bovendien was 2011 een recordjaar.

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud