Advertentie
Advertentie

Bandenfamilies verkopen Q Team aan fonds familie De Clerck

©BELGA

De bandencentrale Q Team komt voor het grootste deel in handen van Dovesco, het investeringsfonds van de textielfamilie De Clerck.

Er vindt een ingrijpende bandenwissel plaats bij Q Team, een netwerk van meer dan 100 bandencentra dat in heel België actief is. De twee familiebedrijven die in 2002 onder de  vlag van Q Team gingen samenwerken, Lambrecht Banden en VP Pneus, zijn gefuseerd. Bovendien halen ze Dovesco aan boord als financiële partner en meerderheidsaandeelhouder, met 75 procent van het kapitaal. De familie Lambrecht behoudt een kwart van de aandelen.

De familie Vandekerckhove, die in 2004 haar bandencentrales aansloot bij het netwerk van Q Team, neemt niet deel aan de financiële constructie, maar blijft wel een onderdeel van het samenwerkingsverband.

150 miljoen
omzet
Q Team haalt met bijna 700 werknemers een omzet van ruim 150 miljoen euro.

De partners bestempelen de transactie als het ‘vervolg van een Belgisch succesverhaal’. De samenwerking van Vlaamse en Waalse bandenfamilies creëerde 19 jaar geleden een merk met landelijke dekking, bijna 700 werknemers en meer dan 150 miljoen euro omzet. ‘Dankzij de versterking van het aandeelhouderschap door Dovesco kan Q Team na 20 jaar geïntegreerd worden en zijn ambitie naar een hoger niveau tillen’, klinkt het.

Tires as a Service

Q Team maakte in 2003 een forse groeisprong met de overname van de autoherstellingsketen Speedy in België.  Voor de komende jaren ziet het bedrijf vooral brood in nieuwe mobiliteitsdiensten zoals ‘Tires As A Service’ ( (TaaS), een soort leasingmodel waarbij banden voor vrachtwagens, inclusief onderhoud, geleverd worden op basis van een vaste vergoeding per gereden kilometer.

Het bedrijf zegt ook een rol te willen spelen in de verduurzaming van de mobiliteit, bijvoorbeeld met het aanbrengen van een nieuwe rubberlaag op versleten banden en diensten die specifiek gericht zijn op elektrische voertuigen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud