Beckers richting bestuur D'Ieteren

Beckers is ook nog voorzitter van het BOIC. - BELGA ©BELGA

Oud-Delhaize-topman Pierre-Olivier Beckers gaat aan de slag als onafhankelijk bestuurder bij autogroep D'Ieteren. De Raad van Bestuur coöpteerde hem als opvolger van Christian Varin, gedelegeerd bestuurder van de Brusselse investeringsmaatschappij Cobepa.

Autogroep D'Ieteren voert een wissel door in haar Raad van Bestuur. Sinds 31 augustus 2013 was er geen overleg meer tussen de familiale aandeelhouders en de Brusselse investeringmaatschappij Copeba, in het bestuur vertegenwoordigd door Christian Varin. Dat meldt de groep in een persbericht. 

Vandaag besloot het bestuur oud-Delhaize-topman Pierre Olivier Beckers te coöpteren als onafhankelijk bestuurder in de plaats van Varin. 'We wensen Christian Varin te bedanken voor zijn belangrijke bijdrage aan onze besprekingen. We hebben met Christian meer dan een decennium samengewerkt, en altijd de kwaliteit van zijn bijdrage op prijs gesteld. De onderneming heeft kunnen genieten van zijn kennis van de zakenwereld', aldus voorzitter Roland D'Ieteren in een persbericht.

Delhaize

Beckers nam eind november afscheid als CEO van Delhaize, waar hij werd opgevolgd door Frans Muller, die zelf overkwam van groothandelaar Metro. Naast zijn nieuwe bestuurszetel bij D'Ieteren is Beckers ook nog altijd voorzitter van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC). 

D'Ieteren komt op 26 februari 2014 met jaarresultaten voor het afgelopen jaar 2013. In België verdeelt de groep voertuigen van merken zoals Volkswagen, Audi en Seat, goed voor 21 procent marktaandeel. D'Ieteren is ook voor 95 procent eigenaar van Belgron, wereldleider op het vlak van herstelling en vervanging van autobeglazing. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud