Advertentie
Advertentie

Belg koopt weer meer moto's

Met een marktaandeel van 12,5 procent is Honda momenteel het populairste motomerk in België. ©BELGAIMAGE

De inschrijvingen van moto's en scooters in België zitten in de lift. Goedkopere modellen en de verkeersdrukte ondersteunen de groei.

Het aantal inschrijvingen van nieuwe moto's en scooters in ons land groeit opnieuw, zo blijkt uit cijfers van de Belgische automobielfederatie Febiac. In de eerste negen maanden van het jaar steeg het aantal inschrijvingen tot 20.494 stuks, een stijging van 4,2 procent tegenover vorig jaar. 'Na twee slechte jaren zien we opnieuw een groei van het aantal inschrijvingen', zegt Stijn Vancuyck, adviseur bij Febiac.

Vancuyck schrijft de groei toe aan de komst van nieuwe modellen, die aanslaan bij de Belgische consument. 'De laatste jaren zijn heel wat goedkopere modellen met een gemiddeld vermogen gelanceerd. Veel mensen denken dat een motorfiets minstens 10.000 euro kost. Maar je hebt ook moto's onder de 8.000 euro. Zelfs de prijs van de nieuwe Harley Davidson start al bij 8.000 euro.'

Ook de files spelen volgens Febiac een rol bij de groeiende populariteit van moto's en scooters. Vooral in de regio's met veel verkeersdrukte (Vlaams-Brabant, Brussels Gewest en Oost-Vlaanderen) stijgt de populariteit van gemotoriseerde tweewielers. 'De motorfiets en de scooter zijn niet langer enkel een funproduct voor een uitstap in het weekend, maar worden in gebieden met veel verkeersdrukte ook steeds meer gezien als een oplossing voor het fileprobleem',  vindt Vancuyck. 'Veel mensen vragen zich af hoe ze nog op hun werk raken. Dan komt een motorfiets van pas.'

Het Japanse Honda was de voorbije negen maanden het populairste motomerk in België met meer dan 2.500 ingeschreven tweewielers. Honda verwerft daarmee een marktaandeel van 12,5 procent. BMW, Piaggio en Yamaha zitten Honda op de hielen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud