Belgische designers wisselen van plek bij VW

Luc Donckerwolke

Twee prominente Belgische designers krijgen binnen de Volkswagen-groep een nieuwe functie. Luc Donckerwolke verhuist van VW naar Bentley, Dirk Van Braeckel maakt de omgekeerde beweging.

Donckerwolke, die industrieel ingenieur is en ook transportation design studeerde, wordt de nieuwe 'director of design' van Bentley Motors, een van de VW-dochters die luxeauto's bouwen. Tot nog toe stond hij aan het hoofd van 'advanced design' bij Volkswagen Group.

Hij startte zijn carrière bij Audi in 1992 en werkte daarna voor verschillende andere VW-merken als Lamborghini, SEAT en Skoda. Bij het sportwagenmerk Lamborghini werd zijn ontwerp voor de Murcielago en de Gallardo bekroond.

Dirk Van Braeckel gaat dus terug naar Volkswagen Group. Hij stuurde het design bij Bentley 'tijdens de ontwikkeling van een nieuwe generatie van de Continental-familie en ons vlaggenschip Mulsanne', aldus een persbericht van Bentley.

Bentley, de grote concurrent van Rolls-Royce, verkocht de eerste helft van dit jaar net geen 4.000 wagens, een stijging met bijna een derde. De grootste afzetgebieden zijn Amerika (1.140 stuks) en China (1.059 exemplaren).

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud