Belron verdubbelt nogmaals in omvang in Nederland

Een fragment uit een promotiefilmpje van GlasGarage ©GlasGarage

Na Autotaalglas in juni neemt Belron nu GlasGarage over. Het Nederlandse netwerk van de autoruitenhersteller en D’Ieteren-dochter verdubbelt daardoor tot meer dan 200 vestigingen.

GlasGarage werd in 1993 opgericht door Emil Voorhorst en is sindsdien stelselmatig gegroeid. Vandaag bestrijkt het netwerk heel Nederland en telt het ruim 125 vestigingen. Het gaat telkens om franchisehouders, actief in een eigen werkplaats of als shop-in-shop in een auto- of carrosseriebedrijf.

Eigenaar Emil Voorhorst heeft nu besloten zijn bedrijf te verkopen aan Belron Holland, inclusief het hoofdkwartier in Breda. ‘Door de overname kan GlasGarage een verdere impuls geven aan de ingezette strategie en professionalisering van het bedrijf’, luidt het in een persbericht. Voorhorst zelf blijft verbonden aan GlasGarage en Belron.

In een videofilmpje zegt Voorhorst dat hij besloten heeft om GlasGarage van de hand te doen omdat de markt krimpt, de technische investeringsdruk toeneemt en ook omdat de montagetechnieken steeds complexer worden.

Voorhorst legt uit waarom hij GlasGarage van de hand doet

Een bijkomende reden om GlasGarage van de hand te doen, lijkt het verbeteren van de rendabiliteit van de franchisenemers te zijn, zo is uit het persbericht af te leiden. Dat zal onder meer gebeuren door de inkoop te bundelen. Voorts zullen ze ook baat hebben bij de technische knowhow van Belron en de efficiëntie van de organisatie.

Met GlasGarage doet Belron zijn tweede grote overname in Nederland in nauwelijks een half jaar tijd. In juni lijfde de wereldleider in het herstellen en vervangen van autoruiten al de keten Autotaalglas in, goed voor 54 vestigingen. Vermits Belron toen via het merk Carglass al 56 service centers had in Nederland, werd het in één klap dubbel zo groot.

Die oefening doet Belron nu over met de overname van GlasGarage. Het totaal aantal vestigingen stijgt tot meer dan 200.

Het is de bedoeling dat Carglass en GlasGarage – en ook Autotaalglas – naast elkaar blijven opereren. Belron wil op die manier ‘optimaal invulling geven aan de behoefte aan differentiatie (…) op de markt’.

Zoals steeds maakt Belron geen financiële details van de deal bekend.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud