Advertentie
Advertentie

Betere autoverkopen in oktober maken achterstand niet goed

Toyota is de sterkste stijger in de Europese autoverkoop. ©EPA

Er werden in de eerste tien maanden van dit jaar 3,1 procent minder wagens verkocht in Europa. In oktober is er wel een stijging van 4,7 procent te zien. Vooral Toyota doet het goed.

De autoverkoop in Europa deed het in de eerste tien maanden van dit jaar minder goed dan in 2012, maar sinds september wijzen de cijfers wel op een heropleving. Dat blijkt uit de cijfers van de Europese federatie ACEA. Het aantal geregistreerde nieuwe wagens daalde over de eerste tien maanden met 3,1 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar, maar in september was een stijging van 5,4 procent te zien, gevolgd door nog eens een stijging van 4,7 procent in oktober.

België is atypisch, volgens de cijfers van Acea. Het aantal verkochte wagens bleef hier ongeveer gelijk dit jaar. Maar in oktober is een forse daling genoteerd van 5,6 procent. Er werden in oktober nog zo'n 39.490 nieuwe wagens geregistreerd in ons land, tegenover 41.846 een jaar geleden.

Toyota is de opmerkelijkste stijger van vorige maand. Toyota verkocht 17 procent meer auto's, op de voet gevolgd door Jaguar (16,5 procent), terwijl Renault 14,8 procent extra afficheert en Volkswagen 5,8 procent.

De grootste verliezers in oktober zijn Fiat (-7,3 procent) en Honda (-5,7 procent).

Voor de eerste tien maanden van dit jaar zijn Mazda (+14,1 procent) en Jaguar (+10 procent) dan weer de grote winnaars. PSA, de combinatie van Peugeot en Citroën, moest ruim 10 procent inboeten en ook Fiat verloor 10 procent.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud