BMW boekt recordresultaten

Foto Bloomberg

BMW heeft een sterk derde kwartaal achter de rug. Van haar merken BMW, Mini en Rolls-Royce wist de Duitse groep 9 procent meer wagens te verkopen. De omzet- en winstgroei waren nog sterker. BMW bevestigt dan ook de doelstellingen voor 2012.

In totaal 434.963 wagens werden in de periode juli-september aan de man gebracht ‘in een wereldwijd moeilijke economische omgeving’, een nieuw record voor de Beierse producent van luxewagens.

Dat vertaalde zich in een omzet van 18,82 miljard euro, een toename met 13,7 procent en eveneens een record. BMW hield ook de kosten goed onder controle en boekte een bedrijfswinst (ebit) van 2 miljard euro, 13,8 procent meer dan een jaar eerder. Dat is een stuk beter dan verwacht, want analisten hadden gemiddeld slechts 1,74 miljard verwacht, aldus Bloomberg. Netto houdt de groep 1,29 miljard euro over, een verbetering met 16 procent.

De sterkste groeicijfers boekte BMW in Azië, waar de verkoop met 27,1 procent steeg, met China (+33,3%) als uitschieter. In Noord-Amerika werden 7,4 procent meer auto’s geleverd en in Europa was er een lichte groei van 0,8 procent.

Na negen maanden ligt de verkoop in 2012 8,3 procent voor op 2011 en de omzet 11,6 procent. Van het BMW-merk alleen werden wereldwijd al 1,11 miljoen wagens verkocht, wat BMW een nipte voorsprong oplevert op concurrent Audi (1,1 miljoen). Vooral de compact 1-reeks en de 3-reeks doen het erg goed. Mercedes blijft met 965.000 geleverde auto’s op de derde plaats.

‘Wij rekenen ook in het vierde kwartaal op een positieve omzetontwikkeling, waarbij wij net als de hele sector aanhoudend met moeilijke marktomstandigheden geconfronteerd worden’, zegt directievoorzitter Norbert Reithofer in een persbericht.

BMW bevestigt zijn jaardoelstelling - een ebit-marge van 8 à 10 procent – maar bouwt daarbij wel enige speelruimte in: afhankelijk van politieke of economische evoluties kan het iets minder of iets meer worden.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud