Advertentie
Advertentie

BMW charmeert Trump met miljoeneninvestering

Werknemers in de vestiging van Spartanburg krijgen er de komende drie jaar 1.000 collega's bij. ©Bloomberg

De Duitse autofabrikant BMW investeert de komende drie jaar 600 miljoen dollar in zijn fabriek in de Amerikaanse staat South Carolina.

'Geproduceerd in de VS'. Met die slogan opende BMW maandag een charmeoffensief aan het adres van de Amerikaanse president Donald Trump. De Duitse autoproducent haalde het laken van zijn vernieuwde BMW X3, een terreinwagen waarvan sinds 2003 al anderhalf miljoen exemplaren verkocht zijn. 

De nieuwe BMW X3, die meer tech onder de motorkap zal hebben zoals chauffeursassistentie, zal van de band rollen in de Amerikaanse vestiging in Spartanburg, in South Carolina. Die fabriek is wereldwijd de grootste van het Duitse merk, met 9.000 werknemers en een productie die vorig jaar piekte op 411.000 auto's. 

1.000 extra jobs

De komende drie jaar, tussen 2018 en 2021, komen daar met een investering van 600 miljoen euro nog eens 1.000 jobs bij. Sinds de opening van de fabriek exact 25 jaar geleden stak BMW er al 8 miljard dollar in. De fabriek in South Carolina is erg gericht op export: 70 procent van de wagens verlaat het land weer. 

1.000
De komende drie jaar komen er 1.000 jobs bij in Spartanburg.

Maar Spartanburg is ook BMW's verdedigingslinie tegen Trump, die eerder al dreigde met een importtarief van 35 procent voor auto's die in de Verenigde Staten ingevoerd worden. Dat dreigement uitte hij in januari, toen duidelijk werd dat BMW tegen 2019 de 3-serie in de fabriek in het Mexicaanse San Luis Potosi wilde bouwen.


Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud