Advertentie
Advertentie

BMW koopt voor miljarden batterijen bij Samsung

De batterijen zullen onder meer gebruikt worden voor het i3 model van BMW ©REUTERS

De Duitse producent van luxewagens BMW gaat voor miljarden euro's batterijen aankopen bij Samsung SDI. Die zijn bestemd voor de elektrische modellen i3 en i8.

Samsung SDI, een dochter van het Zuid-Koreaanse Samsung, stuurde het nieuws per e-mail de wereld in. Over het precieze bedrag van de deal bleef het stil, maar het zou gaan om miljarden euro’s. Voor Samsung SDI is het een opsteker. Het bedrijf probeert al langer een voet tussen de deur te krijgen in de autosector.

De batterijen die SDI gaat maken, zullen dienen voor de i3- en i8-modellen van BMW. Van het elektrische model i3 werden er in het eerste halfjaar 5.400 verkocht. De sportwagen i8 is nog maar sinds vorige maand op de markt, maar de verkoop loopt goed. BMW wil met de modellen grote concurrent Tesla het vuur aan de schenen leggen.

Advertentie

De autofabrikant verzekert zich met de deal van voldoende batterijen om het productieproces te kunnen bijhouden. Die batterijen zijn overigens veruit het duurste onderdeel van de elektrische wagens, goed voor 30 tot 40 procent van de totale productiekost.

Het aandeel van Samsung SDI Seoul steeg naar het hoogste peil in zeven maanden nadat het nieuws over de deal bekendgeraakt was.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud
Tijd Connect
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Partnercontent
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.