BMW trekt stekker uit elektrische pionier i3

Er komt geen opvolger voor de i3. ©BELGAIMAGE

De nieuwe CEO van de Duitse luxewagenbouwer wil focussen op een elektrificatie van het volledige gamma.

Er komt geen opvolger voor de BMW i3, één van de pioniers onder de elektrische auto's en nog altijd één van de opvallende elektrische modellen die op de weg zoemen. 'Er is geen specifiek successieplan', zegt Pieter Nota, de chef marketing van BMW, in de marge van de autoshow van Frankfurt aan de Britse zakenkrant Financial Times. 

De Beierse producent van luxewagens legt de focus op de elektrificatie van het volledige gamma. BMW  verzuimde na de lancering van de i3, zes jaar geleden, voort te bouwen op dat succes en verkwanselde zo de voorsprong.

Voormalig CEO Harald Krüger focuste liever op ultrarendabele hoogverbruikers, zoals de SUV X7. Pas volgend jaar komt er een elektrische versie van een klassiek BMW-model, de BMW iX3. 

Die strategie betaalt zich nu cash. Terwijl SUVs en diesels steeds meer kop van Jut zijn in een steeds meer milieubewuste publieke opinie, maakt BMW na een lange reeds winstwaarschuwingen een zware crisis door. Beleggers waarderen het aandeel aan recessieniveaus

Harald Krüger moest deze zomer het veld ruimen. Zijn opvolger krijgt de zware job tegelijk fors te investeren in een elektrische aanbod én de traditioneel hoge winstmarge van BMW te bewaken. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud