Bosch schrapt 400 banen in Tienen

©BELGA

De ruitenwisserfabrikant Bosch snijdt 400 jobs weg in zijn vestiging in Tienen.

De directie van Bosch Tienen kondigde het nieuws donderdag aan op een bijzondere ondernemingsraad, laat de vakbond ACV weten. Bosch bevestigt dat 158 arbeiders en 242 bedienden afvloeien.

'Dit nieuws komt onverwacht', zegt Leen Vanderhulst van het ACV. 'Er waren wel een aantal mensen op tijdelijke werkloosheid gezet, maar dit slaat in als een bom. Er zijn nog 863 mensen bij Bosch Tienen. Het gaat om een bijna-halvering van het aantal werkkrachten. We gaan met de directie samenzitten om de kalender te bespreken. Dinsdag staat een nieuw overleg gepland.'

Volgens de directie is de ruitenwissertak niet meer winstgevend. Er zou alleen nog toekomst zitten in de rubberafdeling en in de geautomatiseerde wisbladen.

Om het nieuws te kunnen verwerken heeft de directie volgens het ACV toegestaan dat de werknemers het werk neerleggen met behoud van loon, en dat alvast tot en met zondag. Hoeveel mensen het werk zullen neerleggen, is nog niet duidelijk.

De jongste jaren gebeurden bij Bosch Tienen al vaker herstructureringen. In 2015 werd beslist tegen 2020 321 banen gefaseerd te schrappen. Gedwongen ontslagen werden toen vermeden. Een deel van het getroffen personeel kon met brugpensioen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud