Brusselse e-Audi goedkoper dan rivaal Tesla

De Brusselse Audi e-tron is een slordige 15.000 euro goedkoper dan de elektrische SUV van Tesla, de Model X. ©Audi

De basisuitvoering van de Audi e-tron gaat in ons land 82.400 euro kosten, dat is ruim 15.000 euro minder dan de standaardversie van Tesla's Model X.

De elektrische Audi e-tron die in Brussel van de band loopt, zal in België in de loop van november gecommercialiseerd worden en 82.400 euro (inclusief btw) kosten.

Dat is vernomen bij Audi-invoerder D'Ieteren. Audi heeft de e-tron dinsdagochtend officieel voorgesteld in San Francisco. Daarmee is de e-tron aanzienlijk goedkoper dan zijn aartsrivaal, de Tesla Model X. Die is verkrijgbaar vanaf 97.530 euro inclusief btw.

Met de e-tron heeft Audi het startschot gegeven voor zijn elektrische offensief. Tegen 2025 wil de Duitse VW-dochter twaalf elektrische modellen aanbieden in de belangrijkste marken in de wereld. Audi verwacht dat tegen dan geëlektrificeerde modellen goed zullen zijn voor ongeveer een derde van zijn verkoop.

De Tesla Model X is in ons land verkrijgbaar vanaf 97.530 euro. ©AFP

De Brusselse Audi-fabriek is begin deze maand gestart met de serieproductie van de e-tron. De site heeft sinds de zomer van 2016 de carrosseriebouw, lakafdeling en montage grootschalig omgebouwd en haar eigen batterijproductie opgebouwd. Voorheen werd in de fabriek in Vorst de compacte Audi A1 gebouwd. Daarvan rolde de laatste auto begin vorige maand van de band. Audi Brussels bouwde sinds 2010 ruim 909.000 A1's, die plaatsmaakt voor de eerste volledig elektrische Audi.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud