Canadese miljardair ligt in polepositie voor belang in Aston Martin

De Canadese miljardair Lawrence Stroll (l.). ©Photo News

De Canadese miljardair Lawrence Stroll heeft op dit moment een streepje voor om een belang te nemen in Aston Martin, het legendarische automerk waarmee James Bond graag rondtoert.

De nieuwe investeerder zou bereid zijn tot 200 miljoen pond (230 miljoen euro) te injecteren in het autobedrijf. Dat meldt het persbureau Bloomberg maandag.

Op de beurs van Londen spurtte het aandeel maandagochtend prompt 15 procent hoger. Toch dreigt de kapitaalinjectie niet meer dan een druppel op een hete plaat te zijn. Want dat bedrag is net voldoende om te overleven. Alleen al in de eerste jaarhelft investeerde Aston Martin 162 miljoen pond.

'Met zo’n kapitaalinjectie koopt het bedrijf wel tijd. Het biedt het management de gelegenheid om de werking te verbeteren en minder te moeten focussen op de verzwakte balans', zegt Olivier Monnoyeur, fondsenbeheerder bij BNP Paribas Asset Management.

Vorige week noemde topman Andy Palmer 2019 nog 'een zeer teleurstellend jaar' en hij waarschuwde ervoor dat de resultaten ver onder de verwachtingen blijven. De bedrijfswinst zou tussen 130 en 140 miljoen pond (152 tot 164 miljoen euro) uitkomen of de helft minder dan gepland.

Geely

Aston Martin kampt met een tegenvallende verkoop en hoopt met de lancering van een nieuwe SUV het tij te kunnen keren. Voor het nieuwe model (DBX) heeft Aston Martin al 1.800 orders binnen. Met dat goede nieuws hoopt het automerk binnenkort een obligatie-uitgifte te kunnen lanceren die 100 miljoen dollar in het laatje moet brengen.

'Maar een investering van Stroll of een andere investeerder zou de financiële flexibiliteit van het bedrijf verder ten goede komen', zegt analist Brian Studioso van CreditSights. Ook het Chinese Geely, eigenaar van Volvo en Lotus, toont interesse in Aston Martin.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud