Cegeac failliet verklaard

©BELGA

De Brusselse Ford-dealer Cegeac, een van de grootste in het land, is dinsdag door de handelsrechtbank van Brussel failliet verklaard. Het bedrijf had de boeken eind februari al neergelegd.

Dat het faillissement nog niet uitgesproken was, had te maken met enkele ontbrekende zaken in het dossier. Zo was er nog onduidelijkheid over de opsomming van de activa, en was er nog geen balans over het boekjaar 2013 beschikbaar. Die zaken zijn nu in orde gebracht, waardoor het faillissement definitief is. Er is meteen ook een curator aangesteld.

Diens eerste taak bestaat er nu in om een overnemer te vinden. Dat kan ook de autobouwer Ford zelf zijn. De wet verbiedt niet dat een constructeur ook concessiehouder is. Ford heeft als bijkomend voordeel dat het eigenaar is van het vastgoed van Cegeac. Het is evenwel nog vroeg om te speculeren over eventuele volgende stappen in het dossier.

Cegeac heeft garages in Brussel en Drogenbos en is een verdeler van Ford, Jaguar en Land Rover. Het bedrijf verkeerde in financiële problemen na drie jaar opeenvolgende verliezen. Cegeac is de grootste concessiehouder van Ford in Brussel. Ford verkocht Cegeac in 2007 aan de private equity groep MVC Capital.

De oorsprong van Cegeac gaat terug tot 1946. De groep werd toen opgericht als de Compagnie Générale d'Automobile et d'Aviation du Congo' in de schoot van de Generale Maatschappij van België. Na verschillende overnames, fusies, verkopen van onderdelen en hergroeperingen zag het huidige Cegeac het licht in 1995.

Bij Ford bevestigt men dat niemand bereikbaar is bij Cegeac maar details wil men niet kwijt. 'Maar we zullen er voor zorgen dat alle klanten hun auto's krijgen', zegt woordvoerder Jo Declercq van Ford Belgium.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud