Advertentie

Chinezen azen op falende airbagbouwer Takata

De airbag van Takata zijn ingebouwd in miljoenen voertuigen van BMW, Chrysler, Daimler Trucks, Ford, General Motors, Honda, Mazda, Mitsubishi, Nissan, Subaru en Toyota. ©AFP

Key Safety Systems, een bedrijf dat in Chinese handen is, staat dicht bij de overname van Takata, de Japanse airbagfabrikant die verantwoordelijke voord grootste terugroepactie in de autosector.

Takata zal naar schatting meer dan 100 miljoen airbags moeten terugroepen voor inspectie of herstel. Het bedrijf stak 15 jaar lang defecten van zijn producten in de doofpot. Exploderende airbags van het bedrijf zouden gelinkt zijn aan minstens 17 sterfgevallen.

Sinds het bedrijf aankijkt op boetes van 1 miljard dollar, ging het op zoek naar een partner. Een extern comité dat de herstructurering van Takata overziet heeft Key Safety als de leidende bieder aangeduid.

Zweden

De belangrijkste andere geïnteresseerde, het Zweedse Autoliv, zou eerder oog hebben in een aantal interessante onderdelen die verkocht zouden worden als het bedrijf failliet gaat.

Takata verkiest zelf om niet door een faillissementsprocedure te gaan, want daardoor zou de toelevering van producten verstoord worden.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud