D'Ieteren koopt autobeglazingsbedrijf in de VS

Een racer tijdens een Nascar-wedstrijd in de VS. Safelite is de sponsor van de racer en de wagen. ©AFP

De overname van TruRoad Holdings verloopt via Safelite, de Amerikaanse dochteronderneming van Belron. Dat is de divisie van D'Ieteren voor de vervanging en herstelling van autoruiten.

Safelite Group, Belrons dochteronderneming in de VS, heeft een akkoord bereikt om de activa van TruRoad Holdings, een bedrijf dat onder meer actief is in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing, te verwerven. Dat maakt moederbedrijf D'Ieteren dinsdag bekend.

TruRoad is de eigenaar van JN Phillips Auto Glass, TechnaGlass, Harmon AutoGlass en Windshield Centers. Het beheert een netwerk van 2.000 eigen, gefranchiseerde en gecontracteerde dienstverleners die zowel in servicecenters als onderweg, via een vloot van bestelwagens, de klanten bedienen.

Claims

Het bedrijf is ook eigenaar van StrategicClaim, een bedrijf voor externe administratie dat geavanceerde claimsoftware en diensten voor het beheer van problemen levert aan een groot aantal prominente auto- en schadeverzekeringsmaatschappijen in de VS. Op die manier kunnen claims van verzekerden sneller en makkelijker worden afgehandeld.

TruRoad bedient klanten in 17 Amerikaanse staten, waaronder consumenten, commerciële klanten (fleets) en verzekeringsmaatschappijen. De jaarlijkse omzet bedraagt ongeveer 116 miljoen dollar. Het overnamebedrag is niet bekend. D'Ieteren koopt TruRoad, zelf het resultaat van negen overnames, van de Amerikaanse private-equitygroep CenterOak Partners. 

15.000 werknemers

Door de deal versterkt Safelite zijn positie als grootste speler in de VS voor de vervanging en herstelling van autoruiten: TruRoad is namelijk het nummer twee. Safelite heeft zo'n 15.000 mensen in dienst. Ook wereldwijd is Belron de grootste in zijn segment. Belron, bij ons vooral bekend van het merk Carglass, is voor 54 procent in handen van D'Ieteren. 

De Belgische groep verkocht eerder een belang van 40 procent in Belron aan de Amerikaanse investeringsgroep CD&R. Mede door dat geld heeft D'Ieteren een oorlogskas van meer dan 1 miljard euro. Het zoekt nog steeds een overnameprooi voor dat geld, sinds kort onder leiding van Francis Deprez. Voor alle duidelijkheid: TruRoad is niet de beoogde grote deal die er moet komen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud