Advertentie

D'Ieteren koopt eerste fietsenwinkel

D'Ieteren-bikebaas Karl Lechat (rechts) met Goodbikes-manager Giovanni Franzi. ©ANTONIN WEBER / HANS LUCAS

D'Ieteren heeft zijn eerste fietswinkel gekocht. Dat is het startschot voor de uitbouw van een fietswinkelketen die binnen vijf jaar nationaal actief moet zijn.

Voor de eerste prooi moest het hoofd van de fietsendivisie van D'Ieteren , Karl Lechat, niet ver zoeken. Goodbikes grenst aan het hoofdkantoor van de holding in Elsene en gebruikt al een leegstaand deel van de begane grond als atelier. Goodbikes zal nu uitbreiden tot 3.000 vierkante meter met een showroom en een indoor testbaan.

Eerder deze week raakte bekend dat D'Ieteren een nieuwe divisie, gespecialiseerd in tweewielers, heeft opgericht.

In het begin hebben we ook gekeken naar fietsproducenten, maar we hebben gekozen voor verkoop. Het is niet verstandig productie en retail in één bedrijf te doen.
Karl Lechat
Hoofd fietsdivisie D'Ieteren

Goodbikes is een verkoper van premiummerken als Tern, VSF Fahrradmanufaktur en Urban Arrow. Die collectie staat volgens Lechat voor het gamma dat D'Ieteren in zijn nieuwe winkelketen wil aanbieden.

Overnames

Goodbikes gaat in maart of april volgend jaar open onder D'Ieteren-vlag. Hoe de keten gaat heten, wil Lechat nog niet zeggen. De volgende winkels wil Lechat vooral binnenhalen door overnames. 'We willen eerst drie tot vier winkels in Brussel hebben voordat we de overstap naar grootsteden als Antwerpen en Gent maken', zegt Lechat. Pas na een heel aantal overnames overweegt Lechat de opening van nieuwe fietswinkels. Hoeveel winkels de keten moet tellen, kan Lechat niet zeggen.

De fietswinkels van D'Ieteren gaan zich zowel op de consument als op de zakelijke markt storten. De opmars van elektrische fietsen en de leasefiets als onderdeel van het verloningspakket van almaar meer mensen ligt daaraan ten grondslag. 'Er zijn 1.500 tot 1.700 fietswinkels in ons land, waarvan amper een honderdtal tot een keten behoren. Daar is nog ruimte', zegt Lechat.

Met de overnames koopt D'Ieteren expertise in van fietswinkels, wat het zelf nog niet heeft. D'Ieteren investeert op zijn beurt in een sterke onlineaanwezigheid van de keten en biedt een waaier aan financiële diensten voor de prijzige fietsen: van financiering voor particulieren tot leaseformules voor zakelijke klanten.

Geen productie

Lechat benadrukt dat de nieuwe fietsdivisie focust op de verkoop. 'In het begin hebben we ook gekeken naar fietsproducenten, maar we hebben gekozen voor verkoop. Het is niet verstandig productie en retail in één bedrijf te doen', zegt Lechat. Hij verwijst onder meer naar het Nederlandse Pon, dat wel enkele fietsenproducenten heeft, maar zich verre houdt van de verkoop ervan.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud