D'Ieteren koopt stuk Carglass terug

©carglass

Twee jaar nadat D'Ieteren een deel van Carglass-moeder Belron heeft verkocht, koopt de Brusselse holding een stuk terug.

D'Ieteren  heeft voor 150 miljoen euro preferente aandelen zonder stemrecht gekocht van de autoglasspecialist Belron, bekend van het merk Carglass. Dat maakte de Brusselse holding zaterdag bekend. D'Ieteren kocht de aandelen tegen hun boekwaarde van zijn mede-aandeelhouder, het Amerikaanse investeringsfonds CD&R.

De deal is een verrassing. D'Ieteren verkocht pas twee jaar geleden voor 620 miljoen euro een belang van 40 procent in Belron aan CD&R. Volgens D'Ieteren moet de nieuwe aankoop de Belgische holding in staat stellen om op termijn een participatie van minstens 50 procent in Belron te behouden. De Brusselaars bezitten nu 54,8 procent van de stemrechten van Belron, maar dat aandeel kan schommelen door herkapitalisaties of bonussen voor het management. 

Belron zet sinds de deal met CD&R een sterke groeispurt neer. Bij elke vervanging van ruiten moet het bedrijf allerlei sensoren, radars en camera's opnieuw kallibreren. Door de goede resultaten van Belron verdubbelde de beurskoers van D'Ieteren in een jaar tijd tot 60 euro per aandeel. 

D'Ieteren blijft zoeken naar een nieuwe overnameprooi om zijn enorme geldvoorraad aan het werk te zetten. Sinds de gedeeltelijke verkoop van Belron zit het bedrijf op een cashberg van 1 miljard euro.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud