D'Ieteren rekent op status quo in 2020

© Lieven Van Assche

D'Ieteren meldt dat de trends van de voorbije zomer zich hebben doorgezet tot in oktober. De bedrijfstop waagt zich voor het eerst aan een winstprognose voor dit jaar.

De holding verwacht dat de winst voor belastingen - op vergelijkbare basis - die van 2019 zal benaderen. Al houdt de holding een joker op zak: als er een nog zwaardere lockdown komt, kan dat de cijfers verder aantasten.

De autobeglazingsdochter Belron merkte de voorbije maanden een daling van ongeveer 5 procent in het aantal reparaties.

In het eerste halfjaar steeg de winst van Belron fors door kostenbesparingen en een hoger prijskaartje per reparatie, wegens de vele toeters en bellen die auto's nu hebben. Die - deels in de ruiten ingewerkte - sensoren worden telkens weer afgesteld. Ondanks de lockdown zijn de meeste servicecentra van Belron, bij ons bekend van Carglass, open.

Bij de autoverdeeltak zijn de showrooms gesloten, maar de levering van nieuwe voertuigen blijft mogelijk op de parkings of thuis. D'Ieteren Auto kondigde eerder dit jaar een reorganisatie aan waarbij 211 jobs zouden verdwijnen.

Kat in een zak

Het zorgenkind Moleskine toont nog geen verbetering. De Italiaanse schriftjesmaker ziet geen herstel en zag meer verkooppunten sluiten. Opnieuw wordt duidelijk dat D'Ieteren vier jaar geleden een kat in een zak heeft gekocht, toen het een half miljard euro op tafel legde voor het Italiaanse bedrijf. D'Ieteren schreef al ruim 120 miljoen euro van de waarde uit de boeken, maar volgens sommige analisten is dat nog veel te weinig.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud