Advertentie

D'Ieteren sluit dealer op eigen hoofdkantoor

De showroom en garage in Elsene nemen de onderste verdiepingen van het hoofdkantoor van D'Ieteren in. ©Saskia Vanderstichele

D'Ieteren sluit de helft van zijn vier Brusselse dealers, waaronder die bij het hoofdkantoor in Elsene.

Naast D'Ieteren Center Mail, zoals de showroom en de garage in Elsene heten, gaat ook Carrosserie Wondercar in Drogenbos dicht. De sluiting van die twee vestigingen gaat ten koste van 103 jobs.

De directie van D'Ieteren Centers maakte de sluiting maandagochtend bekend op een bijzondere ondernemingsraad. Het besluit is volgens de directie een rechtstreeks gevolg van het afwijzen van een bezuinigingsplan door het personeel, in een referendum afgelopen woensdag. In de weken voordien had het personeel van de garages al herhaaldelijk het werk neergelegd.

De elektrische auto is steeds populairder, maar heeft wel veel minder onderhoud nodig.
Denis Gorteman
CEO autodivisie D'Ieteren Group

Die bezuinigingen hielden vooral een aanpassing van de arbeidsvoorwaarden in en die was volgens de directie noodzakelijk om de Brusselse dealers van D'Ieteren weer winstgevend te krijgen. 'De Brusselse dealers maken al jaren verlies, in tegenstelling tot onze vestigingen op de as Mechelen-Antwerpen. Daar zijn al jaren andere arbeidsomstandigheden en daar zijn we wel winstgevend', zegt Denis Gorteman, CEO van de autodivisie van de holding D'Ieteren Group.

Gorteman verwijst naar de snel veranderende automarkt. 'De elektrische auto is steeds populairder, maar heeft wel veel minder onderhoud nodig. En sinds corona zijn onze klanten veel minder kilometers gaan rijden, waardoor ze ook minder vaak op onderhoud komen. Dat heeft een grotere invloed dan we aanvankelijk dachten.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud