D'Ieteren stapt in ‘legale Uber' voor bedrijven

©Photo News

De autoholding D’Ieteren stapt in de Brusselse chauffeurdienst CarASAP.

Lab Box, het start-upvehikel van de beursgenoteerde autogroep D’Ieteren , doet een nieuwe investering. Lab Box koopt 80 procent van het Brusselse chauffeurplatform CarASAP.

CarASAP wordt soms omschreven als de ‘legale Uber’. Klanten kunnen op het platform limousines met een privéchauffeur boeken. In tegenstelling tot Uber mikt CarASAP enkel op bedrijven. De start-up heeft naar eigen zeggen 250 bedrijven als klant en beschikt over een netwerk van 300 zelfstandige chauffeurs.

CarASAP is voorlopig alleen actief in Brussel maar plant een uitbreiding naar Vlaanderen nu de nieuwe, soepelere taxiwetgeving van kracht is.

Verlies

CarASAP werd in 2015 opgericht door Jonathan Guzy, die 20 procent in handen houdt. D’Ieteren wil dat het bedrijf dit jaar break-even draait. Volgens het laatste jaarverslag (2016-2017) zit het bedrijf op 315.000 euro aan overgedragen verliezen.

Met CarASAP voegt Lab Box een nieuwe mobiliteitsspeler aan zijn portefeuille toe. De incubator bezit al Poppy (autodeelsysteem in Antwerpen), Lizy (online leaseplatform voor tweedehandsauto’s) en de mobiliteitsapp PikAway. Binnenkort komt daar de stopgezette Brusselse autodeeldienst Zipcar bij.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud