D'Ieteren zal prognose behouden, menen analisten

(tijd) - De Belgische autodienstengroep D'Ieteren publiceert donderdag nabeurs een trading update over het derde kwartaal. Traditiegetrouw bevat die alleen omzetcijfers, de evolutie van de courante winst voor belastingen en een update van de jaarprognose. D'Ieteren gaat in zijn vooruitzichten steevast behoedzaam te werk en analisten verwachten daarom dat de guidance onveranderd zal blijven: een daling met 25 procent van het courant resultaat voor belastingen (deel van de groep).

Zowel Marc Leemans van Bank Degroof als Pascale Weber van KBC Securities denken dat de omzetevolutie bij de voertuigbeglazingsdochter Belron vlak was in het derde kwartaal. Het herstellen en vervangen van autoruiten in Europa leverde wellicht minder omzet op, maar dit zou worden goedgemaakt door de activiteiten elders in de wereld. Daarbij zullen wisselkoersen een stevig handje helpen, denkt Weber.

De omzet van D'Ieteren Auto zal duidelijk lager uitkomen dan een jaar geleden. Van de merken die D'Ieteren verdeelt, werd in het derde kwartaal 16,2 procent minder verkocht. De groei bij Audi en Porsche, respectievelijk 0,9 en 16,6 procent volgens Weber, zal echter voor een positief mixeffect zorgen.

De KBCS-analiste wijst er op dat het vierde kwartaal voor de autodistributietak moeilijk zal worden door zeer sterke vergelijkingscijfers. De afschaffing van de ecopremies zorgde vorig jaar vanaf midden november immers voor een rush op milieuvriendelijke wagens en een stevige meerverkoop.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud