Dacia vlotst verkopende personenwagen

Vorige maand werden er 9,7 procent meer nieuwe personenwagens ingeschreven in België. Na tien maanden staat de teller nu al 477.567 stuks, een stijging met 15,2 procent. Dacia, het budgetmerk van Renault, bleek afgelopen maand de sterkste groeier op de markt van personenwagens.

Terwijl de sector dit jaar nog hoopte op een stabiele autoverkoop, blijkt 2010 een bijzonder goed jaar te worden. Sectorfederatie Febiac verwacht dat er dit jaar liefst 535.000 nieuwe wagens zullen worden ingeschreven. Dat is vergelijkbaar met het niveau van recordjaar 2008.

De belangrijkste reden voor de sterke automarkt zijn de federale kortingen voor auto’s met een CO2-uitstoot van minder dan 115 gram per kilometer.

Ook de veelgeplaagde markt van zware bedrijfsvoertuigen is aan een opmerkelijke remonte bezig. De industriële trekkers en opleggers gingen in oktober met respectievelijk 45% en 59% vooruit. De zware vrachtwagens (-10,2%) blijven echter dalen.

Dacia

Op de markt van de personenwagens is budgetmerk Dacia (Renault) de sterkste groeier (+253%). Ook bij Alfa Romeo (Fiat ) verdubbelde het aantal inschrijvingen (+118%).

Het beursgenoteerde D’Ieteren, invoerder van de merken van de groep Volkswagen, zag zijn marktaandeel in oktober stijgen tot 22,1% tegenover 19,8% vorig jaar. De groei is vooral te danken aan de merken Skoda, Seat en Audi.

Na 10 maanden bestaat de Belgische topdrie uit Renault (10,5%), Volkswagen (9,7%) en Peugeot (9,3%)

 

David Adriaen

david.adriaen@tijd.be

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud