Dumarey aast op Straatsburgse GM-dochter

Guido Dumarey (foto: Dieter Telemans) ©Dieter Telemans

Punch Metals International (PMI) voert gesprekken over de overname van een vestiging van de Amerikaanse autobouwer General Motors (GM) in Straatsburg, waar versnellingsbakken worden geproduceerd. Dat wordt bij PMI bevestigd. Een definitief akkoord is er nog niet.

Het Franse persagentschap AFP meldde maandagavond dat GM een Belgische overnemer had gevonden voor de vestiging waar 990 mensen werken en vorig jaar 280.000 automatische versnellingsbakken werden geproduceerd.

Volgens verschillende Franse media is de overnemer Punch Powertrain, maar dat wordt bij dat bedrijf formeel ontkend. De mogelijke overnemer blijkt Punch Metals International te zijn, de industriële holding waarin investeerder Guido Dumarey de metaalactiviteiten uit zijn portefeuille heeft verzameld.

'Er zijn inderdaad gesprekken, maar er is nog niets definitief', zegt Marc Maes, verantwoordelijke corporate development bij PMI.  Mocht het tot een akkoord komen, dan is het de bedoeling de volledige site en de werknemers over te nemen, aldus nog Maes. PMI is al aanwezig in Frankrijk, in Montataire en Crépy-en-Valois (beide in het departement Oise).

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud