Eerste Ferrari voor mensen ‘die bang zijn voor sportauto's'

De Roma, het nieuwe comfortabele en ‘betaalbare’ Ferrari-model. ©EPA

Met een GT die het moet opnemen tegen de iconische Porsche 911 zet Ferrari een offensief kracht bij dat de verkopen de komende jaren met meer dan de helft omhoog moet jagen.

‘Met deze auto willen we mensen aantrekken die graag met een Ferrari willen rijden, maar er eigenlijk een beetje schrik voor hebben’, zei de commerciële baas van Ferrari Enrico Galliera donderdag bij de voorstelling.

De Roma, zoals het nieuwe model heet, is naar Ferrari-normen een ingetogen, comfortabele en ‘betaalbare’ auto. In Italië staat de auto vanaf volgende zomer in de showroom vanaf zo’n 200.000 euro. Belgische prijzen zijn nog niet bekend.

Met die prijs - en de piepkleine achterbank - zet Ferrari de Roma neer als een rechtstreekse concurrent voor de iconische Porsche 911. ‘Perfect om eerst mee op het circuit een paar rondjes te maken en daarna door te rijden naar de opera’, klinkt het bij Ferrari.

Modellenoffensief

De Roma is een van de belangrijkste wapens die Ferrari inzet in een modellenoffensief dat het merk een breder publiek moet bezorgen. Terwijl voormalig CEO en voorzitter Sergio Marchionne de jaarlijkse productie jaren beperkt hield tot 7.000 bolides, is onder huidig voorzitter John Elkann die rigiditeit losgelaten.

Dit jaar zal de verkoop van het inmiddels beursgenoteerde Ferrari wellicht voor het eerst boven 10.000 stuks uitkomen en tegen 2022 moeten jaarlijks minstens 15.000 Ferrari’s de fabriek in Maranello verlaten.

Daarvoor is een minder spartaanse sportwagen als de Roma onontbeerlijk. Maar nog veel belangrijker wordt de voor 2022 aangekondigde eerste SUV van Ferrari. Om duidelijk te maken dat die voor Ferrari wezensvreemde auto wel degelijk een echte Ferrari gaat zijn, kreeg de auto de naam Purosangue. Op de eerste volledig elektrische Ferrari is het nog zeker tot 2023 wachten. Daarmee heeft het merk wel een flinke achterstand op Porsche, dat dit jaar de volledig elektrische Taycan presenteerde.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud