Eerste nieuwe Tesla's komen in Zeebrugge aan

De Tesla Model 3. ©Tim Dirven

De autobouwer Tesla is begonnen met de eerste Tesla's Model 3 te verschepen naar de haven van Zeebrugge. Dat bevestigt Tesla-oprichter Elon Musk.

De Tesla's Model 3 zijn afkomstig van de fabriek in het Amerikaanse San Francisco. Een eerste lading zou volgens een plaatselijke bootspotter dinsdagochtend aangekomen zijn.

Vanuit Zeebrugge worden ze verdeeld over de Europese markt, maakte Musk via Twitter bekend.

Zeebrugge is de grootste autohaven ter wereld. De komst van Tesla werd dan ook verwacht. International Car Operators (ICO) staat er in voor de behandeling en de opslag van de elektrische wagens. Hoeveel wagens precies verscheept worden, is niet bekend. In de wandelgangen circuleert het cijfer van 3.000 wagens per week.

Elon Musk werd aangekondigd voor een persoonlijk inspectiebezoek donderdag in Zeebrugge, maar dat bezoek ging niet door.

De gezinswagen Model 3 is het nieuwe instapmodel van Tesla, waarmee de autobouwer bij een groter publiek hoopt door te breken.

Douane

'Zeebrugge wordt de Europese invoerhub voor Tesla  Model 3', bevestigt ook minister van Financiën Alexander De Croo (Open VLD) via Twitter.

'Goed voor groei haventrafiek én extra jobs. Onze douanemensen staan klaar om als dienstverlener alles mee in goede banen te leiden.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud