Einde van de Volkswagen Beetle is in zicht

Herbie, een van de meest gekende Beetles, uit de gelijknamige film.

Volkswagen stopt volgend jaar met de productie van de iconische Beetle.

Automaker Volkswagen  gaat stoppen met de productie van de Beetle oftewel de Kever. De laatste auto van het iconische model, dat overigens meermaals een facelift kreeg in de voorbije decennia, zal in juli volgend jaar in Mexico van de band rollen.

Volgens het bedrijf is de vraag naar het model tandende, ook omdat steeds meer klanten vragen naar sportieve terreinwagens. Verder maakt Volkswagen werk van het versimpelen van het gamma. Momenteel telt het bedrijf meer dan driehonderd verschillende voertuigen, van motorfietsen tot vrachtwagens en personenauto's.

Porsche en Hitler

De Volkswagen I.D. Buzz, de elektrische variant van het befaamde Volkswagen-busje. ©REUTERS

De Beetle kent zijn oorsprong diep in de vorige eeuw en werd ontworpen door Ferdinand Porsche. Dat gebeurde in opdracht van Adolf Hitler die een 'auto voor het volk' in gedachten had. De productie van de kever kwam pas echt op gang na de tweede wereldoorlog. In de jaren zestig was het model dusdanig populair, onder meer in de VS, dat Volkswagen zijn eerste fabriek op Amerikaanse bodem realiseerde, puur voor de productie van het wagentje.

Volkswagen zelf is zich ervan bewust dat het stoppen van de productie hier en daar emoties zal oproepen. Zeker voor de 'toegewijde fans' zal de beslissing na drie generaties van de Beetle een harde dobber zijn. Momenteel zijn er nog geen plannen voor een vervanger voor de auto. Eerder werd al wel gesproken over een elektrische variant van de Kever die mogelijk in de pijplijn zou zitten.

Volkswagen heeft met de I.D. Buzz bijvoorbeeld al wel een moderne interpretatie van de legendarische Volkswagenbus. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect