Elon Musk daagt beurswaakhond weer uit

©BELGAIMAGE

Nu autobouwer Tesla het ene record na het andere breekt op Wall Street, kan oprichter Elon Musk het niet laten om de Amerikaanse beurswaakhond op stang te jagen op Twitter.

'Kust ze'. Dat was min of meer de boodschap die Elon Musk donderdag klaar had voor de Amerikaanse financieeltoezichthouder SEC toen Tesla het zoveelste hoogterecord van de dag brak.

De Amerikaanse pionier in elektrische wagens beleeft een topweek. Woensdag had Tesla voor het eerst het Japanse Toyota overklast als 's werelds waardevolste automerk. Donderdag trok het aandeel een nieuwe spurt na veel beter dan verwachte verkoopcijfers voor het tweede kwartaal.

Reden genoeg voor oprichter Musk om een zoveelste ererondje te lopen op Twitter. Daarbij liet de entrepreneur de kans niet liggen om twee van zijn favoriete schietschijven nog eens goed aan te pakken: de kritische investeerders die speculeren op een koersval van Tesla en de Amerikaanse financiƫle waakhond SEC.

De SEC legde Musk al vaker boetes op omdat hij misleidende informatie over Tesla verspreidde. En vorig jaar plaatste de toezichthouder hem nog onder curatele, waardoor hij enkel onder goedkeuring van een advocaat mocht tweeten.

Of die advocaat ook vandaag van de partij was, valt te betwijfelen. In een tweet insinueerde Musk dus dat de toezichthouder ze kon kussen, in een andere verwees hij naar de SEC als de 'Shortseller Enrichment Commission', alsof de toezichthouder vooral speculerende shorter zou helpen. Om ze wat te troosten nu de Tesla-koers zo hoog staat, beloofde Musk hen nog een doosje rode satijnen shorts te sturen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud