opmerkelijk

Elon Musk tuimelt naar derde plek in lijst rijkste mensen

Elon Musk bezocht maandag de werf van zijn Gigafactory in Duitsland. ©REUTERS

Met zijn fervent getweet praat Tesla-baas Elon Musk niet alleen de cryptomunten naar omlaag, ook zijn eigen fortuin lijdt eronder. Hij moet zijn plaats als tweede rijkste mens ter wereld afgeven aan Bernard Arnault.

Slechts heel even mocht Musk de titel van rijkste mens ter wereld dragen. Begin januari pronkte de Tesla-topman met een nettowaarde van 185 miljard dollar aan de top van de Bloomberg Billionaires Index van 's werelds rijkste 500 mensen. Eind februari moest hij die plek afstaan aan Amazon-topman Jeff Bezos, nadat de koers van het Tesla-aandeel op Wall Street een duik had genomen.

Cryptotweets

Omdat de aandelen van Tesla maandag met 2,2 procent daalden, zakt Musk naar de derde plaats. Tesla bereikte op 1 januari een recordkoers van 883 dollar, maar viel nadien stevig terug. Sinds het jaarbegin boette Tesla 35 procent van zijn waarde in door het wereldwijde tekort aan halfgeleiders en de toenemende concurrentie van de traditionele autofabrikanten. Musk zag zijn fortuin dit jaar al met 9,1 miljard dollar krimpen.

De koersdalingen van Tesla worden mee gevoed door het fanatieke getweet van Musk over cryptomunten. Vorige week donderdag deed hij de bitcoin met 15 procent kelderen omdat hij had gezegd dat Tesla de cryptomunt niet langer aanvaardt als betalingsmiddel. Nauwelijks een dag later kreeg de dogecoin een serieuze duw in de rug na een tweet waarin Musk een samenwerking met de ontwikkelaars van de cryptomunt had aangekondigd. Het onhandige getweet duwt het aandeel van Tesla niet zelden mee in het rood.

De slotsom is dat de 49-jarige Musk, die almaar vaker kritiek krijgt dat hij de cryptomarkt manipuleert, zijn tweede plek in rijkenranglijst verliest aan de Franse luxepaus Bernard Arnault. De oprichter van LVMH zag zijn nettowaarde met bijna 47 miljard dollar stijgen naar 161 miljard dankzij de boomende verkoop van Dior-jurkjes, Louis Vuitton-handtassen en zonnebrillen van Yves Saint Laurent in China en andere delen van Azië.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud