Europese hoofdzetel Mitsubishi in Born

(Foto: EPA) ©EPA

Mitsubishi is dan wel gestopt met auto's bouwen in de NedCar-fabriek, het Japanse concern blijft toch aanwezig in Born. Het Europese commerciële hoofdkwartier wordt er in 2013 gevestigd, wat werkgelegenheid biedt aan 100 mensen. Dat is te lezen in het Limburgs Dagblad.

Mitsubishi Motors Europe BV (MME) komt in een kantoor dat pal naast het huidige onderdelendistributiecentrum van Mitsubishi zal worden gebouwd. Tot vorige week was het nog onzeker of Mitsubishi dat kantoor in Limburg zou willen vestigen.

Vanuit het hoofdkwartier, nu nog tijdelijk ondergebracht in Stein, zullen verkoop- en marketingactiviteiten van de Mitsubishi Motors Company naar 34 Europese landen ondernomen worden. In 2009 werd MME verplaatst van Schiphol naar Limburg.

Het nieuwe kantoor van MME wordt gebouwd in opdracht van transport- en distributiebedrijf Langen uit Elsloo en doorverhuurd aan Mitsubishi. 'Dit is een opsteker voor de regionale economie', zegt de Sittardse wethouder Pieter Meekels.

Mitsubishi begon in 1990 auto's te produceren bij NedCar. De autogroep kondigde in februari aan te stoppen met het bouwen van Outlanders en Colts bij NedCar. De Japanse autobouwer verkocht NedCar voor één euro aan VDL in Eindhoven, dat het bedrijf na 1 januari ombouwt voor de productie vanaf medio 2014 van BMW Mini's. Er werken zowat 230 Belgen in de fabriek.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud