Advertentie

Familie Moorkens slaat handen in elkaar met Spaanse importeur

Alcomotive voert onder meer het Zuid-Koreaanse merk Hyundai in. ©REUTERS

Alcomotive, de importafdeling van de Antwerpse autofamilie Moorkens, sluit een joint venture met het Spaanse Bergé Auto.

De Antwerpse holding Alcopa voert opnieuw een forse aanpassing van zijn activiteiten door. Alcomotive, de importtak van het autobedrijf, gaat een joint venture aan met de Spaanse autoverdeler Bergé Auto. Dat kondigen beide bedrijven dinsdag aan. Bergé krijgt 60 procent van de joint venture in handen, Alcopa houdt de overige 40 procent. 

Alcomotive voert elk jaar 30.000 auto's van onder meer de merken Hyundai, Suzuki en Isuzu in naar zes Europese landen. Bergé Auto is een pak groter. Het bedrijf verkoopt 150.000 auto's van 28 merken in negen landen in Europa en Latijns-Amerika. De importtak van Alcopa draaide vorig jaar een omzet van 840 miljoen euro. Bergé Auto klokte af op een omzet van 3,1 miljard euro. 

150.000
Bergé Auto
Bergé Auto verkoopt elk jaar 150.000 auto's van 28 merken in negen landen in Europa en Latijns-Amerika.

Alcopa kan naar eigen zeggen profiteren van de investeringen die Bergé de voorbije jaren in digitalisering deed. Het Antwerpse bedrijf moet de motor worden van de expansie in Europa. Moteo, Alcopa's importafdeling voor motors en scooters, maakt geen deel uit van de deal, die de komende maanden goedgekeurd moet worden door de concurrentiewaakhonden. 

Zwitserland

Alcopa is al twee jaar volledig aan het omvormen. In de zomer van 2018 verkocht het bedrijf zijn belang van 40 procent in de Franse Groupe Bernard aan PGA Motors, eigendom van de Zwitserse autogroep Emil Frey. Eind 2018 verkocht Alcopa 22 autogarages aan de Nederlandse dealergroep Van Mossel. Alcopa startte ook de import van het Chinese bestelwagenmerk Maxus en het merk MG op.

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud