Advertentie

Fastned breidt snellaadnetwerk uit naar België

Fastned bouwt aan een Europees netwerk van snellaadstations waar alle elektrische auto's in gemiddeld 20 minuten kunnen opladen. ©ANPinOpdracht

De Nederlandse laadpalenexploitant heeft een akkoord op zak met de hotelketen Van der Valk.

Fastned heeft een overeenkomst gesloten met Van der Valk over laadstations op enkele tientallen plekken bij hotels en restaurants van die keten. De groep heeft 13 hotels in ons land, zowel in Vlaanderen als in Wallonië.

Fastned heeft al 63 snellaadstations in Nederland. Dat zijn 'tankstations' met snelladers met speciale stekkers met hoge capaciteit. Daarmee kunnen elektrische auto's relatief snel worden opgeladen.

Het bedrijf heeft de ambitie een Europees netwerk uit te bouwen. Eerder werd al een samenwerking met Van der Valk aangekondigd in Duitsland. Daar moeten voor het einde van het jaar zes stations verrijzen. Verder heeft het samen met vier andere partijen een aanbesteding gewonnen voor laadstations rondom Londen.

Fastned is niet de enige Nederlandse partij die laadinfrastructuur in België komt plaatsen. In het kader van het actieplan van Vlaams minister van Energie Bart Tommelein (Open VLD) om 2.500 extra publieke laadpalen te installeren tegen 2020 werd onlangs bekendgemaakt dat het laadpalenbedrijf Allego dit jaar 650 laadpalen zal plaatsen in Vlaanderen. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud