Fiat Chrysler roept miljoen auto's terug na hacking

©AFP

Autoproducent Fiat Chrysler gaat 1,4 miljoen wagens terugroepen nadat hacers erin geslaagd waren om de controle van een wagen over te nemen.

De demarche van de autofabrikant om wagens in de VS terug te roepen komt er na een artikel op de technologiesite WIRED. Daarin werd beschreven hoe twee hackers erin geslaagd waren de softwarebeveiliging van een jeep te kraken. Uiteindelijk konden ze de volledige controle over de auto overnemen.

Het gaat om wagens die uitgerust zijn met Uconnect, een telefoonnetwerk waarmee de bestuurder zijn smartphone met de wagen verbindt.

Volgens Fiat Chrysler zijn geen ongelukken of gewonden bekend naar aanleiding van het softwareprobleem. Toch krijgen de nieuwe versies van onder meer de Ram pick-uptrucks, de Jeep Cherokee en de Dodge Challenger een software-update die de auto’s beter moet beschermen tegen hackers.

Fiat Chrysler gaf aan zelf nooit te hebben gehoord dat een auto van het concern is gehackt. De extra beveiliging zou worden ingevoerd vanuit een ‘overmaat aan voorzichtigheid’, aldus het bedrijf.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud