Ford blijft Fiesta's maken in Duitsland

De rallyversie van de Ford Fiesta in actie in de Rally van Italië. ©Photo News

De Amerikaanse autoproducent Ford heeft beslist om de productie van zijn succesmodel Fiesta voort te zetten in Keulen, ondanks overwegingen om de productie te verplaatsen naar lageloonlanden. Dat kondigde de fabrikant dinsdag aan.

Hoewel oorspronkelijk gepland was om de Fiesta in Keulen te produceren tot 2016, is nu geopteerd om die periode met vijf jaar te verlengen. Dat is vooral goed nieuws voor de tewerkstelling op de site, aangezien werknemers nu vijf jaar langer verzekerd zijn van hun job.

Wel moet 295 miljoen euro bespaard worden in de periode 2017-2021. Die besparingen moeten er komen door flexibeler werkuren, een herorganisatie van de ploegen en de afschaffing van bepaalde speciale premies. 

Keulen is de enige plaats waar de Fiesta wordt geproduceerd in Europa. De fabriek van Ford Genk in België en die in het Verenigd Koninkrijk worden gesloten. Het akkoord tot behoud van de tewerkstelling geldt ook voor de site van Ford in Saarlouis, in het zuidoosten van Duitsland, waar de Ford Focus en binnenkort de C-Max worden gemaakt.

De autofabrikant stelt 29.000 mensen tewerk in Duitsland. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud