Ford Genk bolt uit vanaf september

©BELGA

Als medio september de productie van de Ford Mondeo in Genk wordt gestopt, zullen de resterende werknemers geen 500 maar nog slechts 370 wagens (Galaxy en S-Max) per dag bouwen, en dat tot medio december 2014, als 'de uitloop' begint.

De directie gaf maandag op de ondernemingsraad meer details over de stapsgewijze sluiting van de autofabriek van Ford in Genk.

Ford Genk zal als eerste model de Mondeo stopzetten, aangezien de nieuwe versie ervan als eerste wordt overgenomen door de collega's van Valencia. Dat einde in Genk is gepland in de tweede week van september.

Daarna bouwen de werknemers dus alleen nog de modellen S-Max en Galaxy. De uitloop van die wagens wordt gepland in de tweede helft van december. De fabriek moet helemaal de deuren sluiten op 31 december.

Vanaf de derde week van september verlaagt het productievolume tot 370 voertuigen per dag. Sinds er één ploeg werd afgeschaft op 1 juni 2013 lag het volume op 500. Daarvoor bedroeg de productie nog 1.000 stuks per dag.

Aangezien het niet de bedoeling is de band trager te laten draaien, zullen er allicht extra dagen van tijdelijke werkloosheid worden aangevraagd. Bij de toeleveranciers IAC en SML, waar het maximale aantal vroegtijdige vertrekkers is bereikt, hoopt men daardoor in september nog een aantal extra aanvragen tot vroegtijdig vertrek te kunnen goedkeuren. Afhankelijk van de verkoopcijfers kan het productieschema uiteraard nog worden gewijzigd.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud