Ford Genk ligt nog zeker tot vrijdag plat

©BELGA

Woensdag en donderdag zullen de werknemers van Ford Genk en de toeleveringsbedrijven niet gaan werken. Door de onvrede op de werkvloer werd beslist om economische werkloosheid in te schrijven tot vrijdag. Dat is meegedeeld op een grote personeelsvergadering woensdagmorgen.

Op de massale bijeenkomst woensdagmorgen in de bedrijfshallen bij Ford Genk ketste de laatste poging af om de werknemers opnieuw aan de slag te krijgen. Dit ondanks de bereidheid van de directie om minder wagens te bouwen dan de 1.000 per dag, zoals nochtans was afgesproken na het referendum.

De namiddagploeg zal niet naar het werk moeten komen, en ook donderdag wordt er niet gewerkt. De directies van de toeleveringsbedrijven hebben ook deze boodschap ontvangen en zullen hun mensen eveneens naar huis sturen. Wie woensdag is komen opdagen, zal wel voor de hele shift een loon krijgen.

Intussen zullen bonden en directies proberen om de plooien glad te strijken. Donderdag zitten ze alvast de hele dag samen met de sociaal bemiddelaar in Brussel.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud