Ford Genk opnieuw stil door spontane staking

(foto belga) ©BELGA

Na enkele kortere werkonderbrekingen doorheen de hele dag, is de productie bij Ford Genk dinsdag rond 18 uur helemaal stilgevallen. In de fabriek wordt er aan de trim- en chassislijn geprotesteerd tegen de hoge werkdruk, volgens de vakbonden.

Al de hele dag waren er dinsdag korte periodes waarbij de lopende band stil lag. In de voormiddag bleef het beperkt tot enkele onderbrekingen van tien tot twintig minuten en ook in de namiddag werd er af en toe halt gehouden.

De ene keer waren het de arbeiders van Ford zelf die voor oponthoud zorgden, de andere keer kwamen er onvoldoende onderdelen van bij de toeleveranciers binnen. Zo werden er af en toe infosessies gehouden, onder meer bij Syncreon, over de vorderingen van de sociale onderhandelingen.

Rond half zes werd de situatie helemaal precair, toen werknemers van de trim- en chassislijn bij Ford Genk het werk neerlegden. Ze zijn boos over de hoge werkdruk die meteen wordt opgelegd. Nochtans draait de band momenteel aan een lager tempo, nog ver verwijderd van de 1.000 voertuigen per dag waarvoor de meerderheid heeft gekozen in het referendum.

Ook de toeleveringsbedrijven liggen stil.

De vakbonden gaan met de ontevreden werknemers praten in de hoop tegen woensdagochtend de plooien opnieuw glad te strijken. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud