Ford schrapt ‘honderden banen' in Europa

foto François Lenoir

De Amerikaanse autobouwer Ford Motor Co. gaat in Europa ‘enkele honderden banen’ schrappen. Of er ook jobs sneuvelen in Genk is niet duidelijk.

‘Het is de bedoeling om de productie aan te passen aan de dalende vraag’, zei Ute Mundolf, woordvoerster van Ford in Duitsland. Ford vreest dat het dit jaar meer dan 1 miljard dollar zal verliezen in Europa, maar tegelijk wil het zijn marktaandeel opkrikken door te investeren in nieuwe modellen.

Vorige week nog heerste grote ongerustheid in Genk omdat de startdatum voor de productie van de nieuwe Mondeo maar niet vastgelegd werd en zelfs het doemscenario van een sluiting opdook. Werknemers en vakbonden werden uiteindelijk gerustgesteld. Genk mag de Mondeo bouwen vanaf oktober volgend jaar.

Maar Ford gaat in heel Europa dus wel banen schrappen. Volgens een mail van de autobouwer zullen de jobs sneuvelen in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en ‘de rest van Europa’. Ford rekent daarbij op vrijwillig vertrek van mensen in vaste dienst, daarnaast wordt er gesnoeid in tijdelijke banen.

Bij Ford Genk werken zo’n 4.000 mensen, maar het is dus niet duidelijk of ook hier geraakt wordt aan de werkgelegenheid.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud