Advertentie

Ford werft aan: 11.000 nieuwe jobs

De Verenigde Staten krijgen ondermeer een nieuwe F-150, de meest succesvolle wagen in de Ford-thuismarkt ©BLOOMBERG NEWS

De Amerikaanse autobouwer is van plan 11.000 nieuwe werknemers aan te werven in de Verenigde Staten en Azië in het kader van de lancering van een reeks nieuwe modellen. 'De belangrijkste uitbreiding van productiecapaciteit ooit', aldus Joe Hinrichs, topman voor de Amerikaanse markt.

Ford kondigde donderdag aan dat het van plan is om in 2014 23 nieuwe modellen te lanceren, een record in de 110-jarige geschiedenis van het bedrijf. Om de productie in goede banen te leiden, werft de autobouwer 5.000 extra werknemers aan in de Verenigde Staten, waaronder 3.300 ingenieurs. In Azië creëert Ford 6.000 nieuwe jobs.

16 van de nieuwe modellen zijn gericht op de Amerikaanse markt. De autoreus kon dit jaar sterk groeien in zijn thuismarkt. De verkoop steeg er 12 procent. Ford hoopt die groei aan te houden met de lancering van ondermeer een nieuwe Mustang-sportwagen en een nieuwe versie van zijn meest succesvolle wagen: de F-150 pickup truck.

Daarnaast is Ford bezig met de bouw van een motoren-en transmissiefabriek in China, waar de autobouwer de verkoop dit jaar met 50 procent kon opkrikken. In China is vooral de compacte Ford Focus een succes.

'Dit wordt een ongezien jaar van productlanceringen', aldus Joe Hinrichs, verantwoordelijk voor zowel de Noord-als de Zuid-Amerikaanse markt, op een persconferentie in het Amerikaanse Dearborn. 'We hebben altijd gezegd dat we zouden blijven investeren in producten. Dit is het bewijs dat we die belofte nakomen.'

Ford kondigde vorig jaar in oktober aan dat het de productie van de nieuwe modellen van Mondeo naar Valencia verhuist, wegens de overcapaciteit in de Europese fabrieken. De fabriek in Genk sluit eind 2014 definitief de deuren. Circa 5.000 werknemers, waarvan ruim 1.000 bij de toeleveranciers, moeten op zoek naar een nieuwe job.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud