Advertentie

Frankrijk onderzoekt emissiefraude Renault

©REUTERS

Het Franse gerecht is een onderzoek begonnen naar mogelijke emissiefraude bij Renault.

Het Franse openbaar ministerie maakte het onderzoek vrijdag bekend. Drie onderzoeksrechters pluizen uit of Renault sjoemelde met de apparatuur die de uitstoot van zijn dieselwagens controleert.

Het is niet de eerste keer dat de Franse autobouwer in het vizier loopt van Justitie. In januari waren er al huiszoekingen. En naar verluidt is er voldoende belastend materiaal gevonden om het onderzoek uit te breiden.

Renault geeft toe dat er een strafrechtelijk onderzoek loopt. Maar het bedrijf benadrukt dat het alle wetten rond uitstoot respecteert. Naar eigen zeggen zijn de wagens van Renault niet uitgerust met software om emissiefraude te plegen.

Geknoei met uitstootnormen

Het Franse onderzoek komt er na het uitbreken van het emissieschandaal bij Volkswagen. Experts stelden vast dat ook in Frankrijk dieselwagens van verschillende constructeurs de uitstootnormen ruim overschreden.

Volkswagen gaf in 2015 al toe dat het 11 miljoen wagens had uitgerust met sjoemelsoftware. Tegen Volkswagen loopt ook in Frankrijk een gerechtelijke procedure. Donderdag beschuldigden de Amerikaanse autoriteiten Fiat Chrysler nog van geknoei met ruim 100.000 auto's.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud