'Ghosn versluisde 3 miljoen euro van Renault naar persoonlijk fonds'

Carlos Ghosn, de voormalige CEO van de autobouwers Renault en Nissan. ©Bloomberg

Via een autodistributeur in Oman vloeide 350 miljoen yen (2,9 miljoen euro) naar een investeringsfonds in Libanon gecontroleerd door de voormalige Renault-ceo Carlos Ghosn. Dat schrijft de Japanse krant Asahi op basis van gerechtelijke bronnen.

Carlos Ghosn ligt al sinds vorig jaar onder vuur na berichten over het misbruik van 15 miljoen dollar van de autobouwer Nissan, de Japanse partner van Renault. De beschuldigingen en het onderzoek in Japan zorgden er voor dat Ghosn moest aftreden als ceo van Nissan en hoofdaandeelhouder Renault.

Dat er nu aanwijzingen zijn dat er ook geld van Renault is weggesluisd versterkt de zaak van het Japanse gerecht tegen Ghosn. De man met de Franse, Libanese en Braziliaanse nationaliteit heeft altijd ontkend dat hij miljoenen verduisterde bij Nissan.

CEO reserve

Volgens de Japanse krant Asahi kwam het Renault-geld van een 'CEO reserve', die ter beschikking stond van Ghosn. De bijna 3 miljoen euro werd in 2011 in het investeringsbedrijf in Libanon geparkeerd.

Ghosn, ooit een van de meest bejubelde managers in de autosector, werd in november vorig jaar aangehouden in Tokio. Na zijn vrijlating werd hij in april weer opgepakt. Dankzij het betalen van een borg, kon hij enkele weken later de cel verlaten, maar hij moet zich in Japan ter beschikking van het gerecht houden.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud